By admin

0

Rood vlees en of het daadwerkelijk zo slecht voor je is

Categories : Eten

Vlees bestellen gaat tegenwoordig anders dan vroeger. Vroeger was het immers de normaalste zaak van de wereld om vlees te bestellen. Tegenwoordig is dit wel anders. Een groot deel van de samenleving is vegetarisch of veganistisch, vanwege bijvoorbeeld het milieu. Daarnaast zijn er ook veel mensen die geen vlees eten, omdat het niet goed voor je is. Toch zijn de meningen daarover verdeeld. Want is vlees echt zo slecht voor je? Of zitten er gradaties in hoe slecht vlees voor je is? Om erachter te komen hoe dit zit met rood vlees, zul je dit artikel verder moeten lezen.

 

Veel wisselende verhalen

Zoals je misschien wel weet gaan er verschillende en wisselende verhalen rond over rood vlees. Vaak wordt er gezegd dat het risico op darmkanker vele malen hoger wordt als je rood vlees eet. En dit is niet het enige. Want ook zou het je cholesterol verhogen, wat niet goed voor je zou zijn. Daarom is het goed om erachter te komen wat ervan klopt en wat niet. Er zitten namelijk ook gezondheidsvoordelen aan rood vlees. Denk bijvoorbeeld aan de eiwitten, de ijzer en de vitamine B12 in dit vlees. Gezondheidsvoordelen mogen ook genoemd worden.

 

Een heleboel gezondheidsvoordelen

Zoals eerder genoemd zitten er dus ook vitamines in rood vlees. Het is wel belangrijk om te weten dat niet al het rood vlees zki goed voor je is. Zo heb je ‘gezond’ rood vlees en ‘ongezond’ rood vlees. Ossenhaas, biefstuk en tartaar zijn voorbeelden van het gezonde rode vlees. Ze bevatten namelijk ook nog eens minder verzadigde vetten. 

 

Dit kun je beter vermijden

Ongezond rood vlees is vlees wat je beter kan vermijden. Het is niet erg om dit rode vlees te eten, maar het is aan te raden om dit zo min mogelijk te doen. Dit zijn vleesjes, zoals bacon, knakworstjes en salami. Ook hamburgers worden gezien als boosdoener, mits ze niet vers zijn.